Het geheim van projecten

Steeds meer ondernemingen werken projectmatig. Maar hoe richt je nu een organisatie in die projecten doet? Wat kom ik tegen als ik projectmatig ga werken en hoe moet ik mijn organisatie er op aanpassen?

Two colleagues brainstorming ideas with post-its

De organisatievorm:

Je hebt organisaties die rondom projecten georganiseerd zijn. Je hebt ook organisaties die functioneel georganiseerd zijn en die projecten doen. Al deze vormen hebben ieder hun eigen specifieke aanpak. Waar het moeilijk wordt is als medewerkers in meerdere projectteams zitten. Of als de rollen in een project en de functionele organisatie door elkaar gaan lopen.

De projectmanagement methode:

Er zijn verschillende methodes die als een soort standaard gezien worden voor projectmanagement. Prince2, PMBOK en Scrum zijn wel de bekendste. Bedrijven die veel projecten doen hebben hun eigen standaard ontwikkelt, wat vaak weer een afgeleide is van de genoemde methodes. Projecten zijn separate organisaties die opgezet zijn om één of meerdere producten op te leveren op basis van een vooraf afgesproken businesscase. Er is veel te zeggen over waar het allemaal fout kan gaan in een project. Het unieke aan een project is dat het vaak dure fouten zijn, gezien de éénmaligheid van een project.

Ik adviseer ondernemingen bij het ontwikkelen van hun projectaanpak.

Heeft u behoefte aan een nadere uitleg, bel of mail naar Christiaan Kruims tel: 0610101085 of mail: info@ckrpm.nl

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: