De bedrijfsoverdracht vieren

Bedrijfsoverdracht vieren

Een belangrijk moment, de bedrijfsoverdracht!

Een bedrijfsoverdracht wordt vaak gevierd met een glas wijn of misschien wel een glas champagne. Zo’n overdracht is vaak een moment van terugkijken. Je weet vast nog wel hoe je bent begonnen als ondernemer. De meeste ondernemers beginnen met niets of met schulden. Ze gunnen zich privé geen stuiver en een glas goede wijn, dat kunnen ze zich al helemaal niet veroorloven.

Na jaren sappelen begint dan langzaam het ondernemerschap iets op te leveren. Jouw idee heeft eindelijk vast grond onder de voeten. Die fles wijn kun je nu wel kopen, al kijk je nog steeds naar de prijs die je moet betalen. Het glas vult zich langzaam met het kostbare nat. Want jouw inspanningen worden beloond. Je onderneming groeit en steeds meer mensen willen drinken uit jouw glas. Dat is geen probleem, want er is genoeg. Tot het moment waarop je besluit, dat je nu eindelijk een glas voor jezelf wilt. Het gevecht dat nu ontstaat, waar gaat dat over? Het glas of de wijn?

Het is maar hoe je er naar kijkt

Symbolisch gezien ligt het eraan hoe je er naar kijkt. Het gaat bij een bedrijfsoverdracht om de zakelijke en privé belangen. De afwegingen die je daarbij moet maken lijken eenvoudig. Schijn bedriegt! Aan een gebroken glas heeft niemand iets. Het gebroken glas staat voor een bedrijfsbeëindiging of faillissement. Zure of slechte wijn, daar wordt je niet blij van. Dat staat voor het bedrijf en de ondernemer, die uit elkaar zijn gegaan met het gevoel, dat de ander een betere deal heeft.

Blij worden we bij het vieren van de bedrijfsoverdracht met een goed glas wijn, omdat dat het punt markeert van een goede afronding van de bedrijfsoverdracht. Dat staat voor een evenwichtige afsluiting van een periode van groei en een gezonde waarde opbouw in je bedrijf, iets waar je trots op kunt zijn. 

Als je daarna ergens op de wereld je glaasje wijn drinkt, dan denk je, het was goed zo. Ik wens elke vertrekkende ondernemer dit gevoel, een goede deal en de trots over iets waar je aan hebt bijgedragen.

Voor een goed gesprek over je bedrijfsoverdracht bel 06 101010 85

Bedrijfsoverdracht hoe kijk je er naar
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
error: Content is protected !!