Interim management als volgende stap

Tijdelijk waarnemen

Bij een bedrijfsoverdracht kan interim management heel functioneel zijn. Het kan ingezet worden om aan te tonen dat het bedrijf niet afhankelijk is van de zittende ondernemer. Dit betekent dat de organisatie goed georganiseerd is.

Als interim manager werk je met de omstandigheden die je aantreft. Van daaruit ga je handelen: de organisatie aanpassen voor de directeur, zodat de bedrijfsstructuur versterkt wordt. Doet een ondernemer tijdelijk afstand van zijn taken als operationeel directeur, dan is er de noodzaak om direct te handelen. Dit brengt mensen in beweging, verantwoordelijkheden worden verschoven en dat heb je nodig om snel te veranderen.

Jezelf overbodig maken

Is een ondernemer “onmisbaar” en is hij niet in staat om zichzelf overbodig te maken? Dan kan tijdelijk management een oplossing zijn. Het risico is beperkt, de ondernemer is nog onder handbereik. De waarde van de onderneming hangt sterk af van afhankelijkheden van het management. Onmisbaar zijn is een risico voor overnamekandidaten. Risico’s bepalen in sterke mate de waarde van de onderneming.

error: Content is protected !!