Een bedrijfsoverdracht, nee nu nog niet!

De bedrijfsoverdracht achter de rug

Hoe lang is jouw Adem?

Is een bedrijfsoverdracht aanstaande? Een bedrijf kan decennialang vitaal blijven, van generatie op generatie. Wat de krachten van de leider aangaat, die zijn helaas eindig. Naarmate je ouder wordt, neemt je werkvermogen af. Maar wat bepaalt het moment dat je gaat? Is dat het moment dat er iemand anders is? Was het maar zo eenvoudig!

De praktijk is voor veel ondernemers weerbarstig. Want je hebt net weer nieuwe zaken ontwikkeld, die zeker gaan bijdragen aan het resultaat. De groei zit er nog steeds in en zolang er nieuwe kansen zijn, waarom zou je stoppen? Je hebt er nog veel plezier aan, stoppen is niet aan de orde!

De drive van de ondernemer

Ondernemers hebben vaak een enorme drive. Dat plaats de ondernemer in de kern van zijn bedrijf. Hij of zij is het bedrijf en bij veel familie- en MKB-bedrijven is dat ook daadwerkelijk zo. Zonder de inzet  en de initiatieven van de ondernemer komt alles tot stilstand. Maar dat gaat niet door tot in de eeuwigheid. De beslissing van ik ga bezig met mijn opvolging is emotioneel en zakelijk een zwaar moment. Alleen de gedachte al. Maar je weet, ik ontkom er niet aan. Het is loslaten en een plan maken voor een gedegen opvolging, dat ben je ook verplicht naar de mensen die samen met jou het bedrijf hebben laten groeien. 

Diverse zaken gaan door je hoofd. Is er iemand in de familie die interesse heeft of kies je voor een externe overnamekandidaat? Hoe zit het met je pensioen en wat moet het bedrijf opbrengen? Je merkt al snel dat er vele zaken gewogen moeten worden en dat je daarbij verschillende petten op hebt. Dus welk belang weegt het zwaarst? Het belang van de familie, het financiële belang, het fiscale belang, het belang van de continuïteit van de onderneming, het belang van een onbezorgde tijd na je werkzame leven? Om maar te zwijgen over je maatschappelijke positie, je bent nu ondernemer en straks ex-ondernemer. Hoe klinkt dat? Wat ga je dan doen? Kortom, er komt veel op je af en dat terwijl je nog volop bezig bent met je bedrijf.

Het persoonlijke plan

Veel ondernemers ervaren een opvolgingstraject als heel persoonlijk. Het bedrijf is hun kindje waar ze afscheid van nemen. Al zijn er ook ondernemers die een korte klap maken en daar weinig bij voelen. De meerderheid zoekt het in de weg van de geleidelijkheid. Ze zoeken naar een meer planmatige of projectmatige benadering. Een stip op de horizon en daar naartoe werken.

Bij de projectmatige benadering is de factor tijd goed in de hand te houden. Het laat tevens ruimte voor een betere inwerkperiode van een eventuele opvolger. De waarde van de onderneming, het risico voor de opvolger, maar ook de financierbaarheid van de overname wordt hierdoor in sterke mate bepaald.

Projectmatige benadering

CKr Project & Interimmanagement richt zich op deze projectmatige benadering. Waarbij de nadruk ligt op het klaarmaken van de onderneming voor een eventuele overdracht. Waarom is dat belangrijk? Alles wat er in een overnametraject gebeurt is ondergeschikt aan hoe het bedrijf ervoor staat. Wat we daaronder verstaan zal duidelijk worden in een persoonlijk gesprek. 

Bel ons voor een oriëntatie: +31 6 101010 85.

 

error: Content is protected !!