De ondernemer die zijn bedrijf beëindigt

De noodzaak is daar!

Bedrijfsbeëindiging is wel het laatste waar je aan denkt. Toch krijgen veel ondernemers ermee te maken. Bijvoorbeeld omdat een opvolger ontbreekt of er is geen perspectief om het bedrijf succesvol voort te zetten. De ondernemer heeft bijvoorbeeld geen kans gezien zijn businesscase op te waarderen. Of denk aan de gedwongen beëindiging door een faillissement. 

ZZP’ers stoppen hun bedrijf als ze niet meer actief zijn, dat is vrij simpel. Heb je medewerkers dan wordt het lastiger, want hoe beëindig je de arbeidscontracten? Het stoppen van een BV, eenmanszaak of VOF heeft een eigen dynamiek. Kortom, het beëindigen van een bedrijf gaat niet vanzelf.

Kapitaal vernietigen

Het koud beëindigen van een bedrijf is kapitaal vernietigen  Alles wat in operationele sfeer nog geld oplevert, heeft waarde en is in welke vorm ook verkoopbaar of overdraagbaar. Door vroegtijdig te beginnen, kunnen wissels zo gezet worden dat je niet op een dood spoor komt. Als je het vooronderzoek ruim opzet en de juridische, fiscale en bedrijfskundige opties goed evalueert, dan ontstaat vanzelf een plan waarin nieuwe mogelijkheden zitten. Of dat voldoende is voor een overname of overdracht is dan ter beoordeling van externe overnamekandidaten. Nieuwe creativiteit van overnamekandidaten geeft soms verrassende nieuwe groeimogelijkheden. Belangrijk is dat je zichtbaar maakt waar de waarde van je bedrijf of activiteit zit.

Creativiteit verhoogt de prijs

Een bedrijf dat ermee ophoudt bestaat uit onderdelen die geld waard zijn. Je kunt het vergelijken met een faillissement waaruit een curator geld weet te halen. Voor een goed rendement van je bedrijfsbeëindiging is creativiteit nodig. De voorbereiding vraagt om een goede planning omdat aan het opsplitsen van activiteiten vaak termijnen hangen die wettelijk vastliggen. Het overhevelen of opsplitsen van activiteiten in combinatie met bijvoorbeeld mensen, machines en soms ook gebouwen is een optie. Onderschat de waarde van jouw mensen niet in combinatie met machines of activiteiten in je bedrijf.

Anders denken doet goed

Elke bedrijfsbeëindiging is uniek en het proces hangt af van vele factoren. Er wordt vaak gedacht in termen van reorganiseren, afvloeien of het stoppen van een activiteit. Bij de eerste gedachte aan deze termen gaan bij veel ondernemers de ankers al in de grond en wordt bewegen moeilijk.

Je moet afvloeiings-plannen overleggen en instanties informeren en dat levert allemaal negatieve energie op. Echter, wie zijn medewerkers en activiteiten beoordeelt vanuit de waarde die ze hebben, krijgt heel andere oplossingen in beeld. Combineer je dit met grote krapte op de arbeidsmarkt, dan ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Zo voorkom je het koud wegsaneren van activiteiten en blijf je mensen waarderen om hun unieke vaardigheden. Je helpt elkaar verder, ook als het even wat moeilijker gaat. In die context laat CKr Project & Interimmanagement zich graag door jou uitnodigen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je bedrijf? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan. Bel Christiaan Kruims: 06 10101085.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
error: Content is protected !!